Huisstijl Theateratelier Apeldoorn: logo, affiche, vriendenkaart, e-mail nieuwsbrief.Congres Onderhoud van de Toekomst, voor van der Marel interieurbouw, Amsterdam.

Tentoonstelling Salon van 82 Deventer Kunstenaars. Uitnodiging, affiche, atelierroutegids - 52 pagina's, oplage 5000 stuks. Voor Kunstenlab, Deventer. Te zien t/m 11 augustus 2013 in de Deventer Bergkerk.
Huisstijl de Hipshop - kadoshop, galerie, exposities, doek op verzoek. Logo, routing, drukwerk. Momenteel exposeert Suzy er!


Huisstijl de Hip, café-cantina-podia-beatkelder-zaalverhuur, Brink 21, Deventer.
Logo, routing, drukwerk.


Logo, illustraties en belettering van De Gele Verhalenbus Bibliotheek Deventer.

Illustraties voor deurstickers. In opdracht van NIK, voor de vrije school Van Lith in Deventer.


Visitekaart en routing Paviljoen Vogeleiland, Deventer.
Serie formulieren voor Vertrouwensloket welzijn landbouwhuisdieren, Zwolle.
Nieuwsbrief voor KNOV, Nederlandse organisatie van verloskundigen, Utrecht.
Flyer voor KNOV, Nederlandse organisatie van verloskundigen, Utrecht.
Logo voor Schweitzer Counseling in Deventer.
Pijnscorekaart voor UGCN - UIergezondheidscentrum Nederland.
Uitgereikt aan melkveehouders in Nederland.


Twee pagina's uit het werkboek 'Mijn zwangerschap' over verloskundige zorg waarbij de zwangerschapscontroles worden uitgebreid met 10 groepsbijeenkomsten. 152 pagina's, oplage 5000 stuks, voor KNOV - organisatie van verloskundigen in Utrecht.

Signalenkaart, voor professionele bezoekers aan veeteeltbedrijven, om signalen van dierverwaarlozing te herkennen. Voor het Vertrouwensloket welzijn landbouwhuisdieren in Zwolle. Wij verzorgden eerder de website.
Bidbook De Hip, gemaakt in 2010 in opdracht van De Elegast in Deventer. DVD met inlay, waarin de plannen voor De Hip (voormalige studentensociëteit Brink 21) aan de gemeente Deventer werden voorgelegd. Binnenkort presenteren we de huisstijlen van De Hip en De Hipshop.

Flyer Vertrouwensloket, voor preventie en aanpak van dierverwaarlozing. Een initiatief van het Productschap voor Vee & Vlees, GD, Productschap Zuivel, LTO Nederland en de Rijksoverheid. Eerder verzorgden we de huisstijl en website.NEW and found on the web: REALmag. - a magazine about art, psychology, philosophy, emotions and authenticity. It's also a community where creative professionals and scientists can share their knowledge, skills, meet each other. Get inspired and download the NL version, for free!

Architectenbureau VHGP biedt in de Deventer binnenstad werkruimtes aan voor zelfstandig werkende ontwerpers en adviseurs. Prima werkplekken, met gebruik van alle voorzieningen, voor een aantrekkelijke huurprijs. Zie bovenstaande flyer van Peter Ghijsen.

Iedere derde zondagmiddag van deze wintermaanden bezoeken 40 bewoners van het Deventer Bergkwartier elkaars huizen. In kleine groepen, gedurende 30 minuten, in een aanbod van 25 monumentale panden en appartementen. Gluren bij de buren!Heerlijk, weer eens een ouderwets winter. Tijd voor een stevige wandeling. Zoals hier, op de Wilpse klei, een eeuwenoud cultuurhistorisch landschap, nabij de IJssel.Het hart van MOTI (Museum Of The Image, Breda) wordt gevormd door de tentoonstelling 100 Years of Dutch Graphic Design. De bezoeker wordt meegevoerd langs bekende én onbekende hoogtepunten uit een eeuw graphic design. Een uniek historisch overzicht dat duidelijk maakt hoezeer de Nederlandse grafische vormgeving is verweven met de modernisering van de samenleving in de twintigste eeuw. Breda - het is even treinen, maar de moeite van een bezoek zeker waard.Vormgeving voorlichtingscampagne over genitiale verminking bij vrouwen uit risicolanden, in opdracht van het KNOV in Utrecht.Huisstijl, drukwerk en website Vertrouwensloket, meldpunt voor dierverwaarlozing. In opdracht van LTO Nederland.Vormgeving Voorpret, ideeënprijsvraag over tijdelijke invulling van twee braakliggende terreinen in Voorstad-Oost. Spandoek, affiche, naamborden. Logo Voorpret door Bureau Bestwerk. Transition Town Deventer werd winnaar!Nieuwsbrief Kwaliteitsregister, voor het KNOV Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen in Utrecht.Illustraties op banieren, voor Kei13 centrum voor kinderen van 0-13 jaar en hun ouders in Deventer. In samenwerking met NIK interieur- en kleuradvies in Deventer.Jaarkalender 2013, oplage vijf stuks. Omslagfoto door Alain film en foto, Arnhem.Opmaak en productie van een kaart voor Just This, Sally Craggs. Vriendendienst.Nieuwsbrief Milieuregie. Productie door Dare2Dream in Zwolle.Commercial voor onze relatie 't Cocon, gemaakt door De Mannen Zonder Pak in Deventer. Goed gedaan!Sponsoring Kinderboekenweek 2012, voor Openbare Bibliotheek Deventer. Thema: Onze wereld. Ontwerp van affiche, folder, banier en programmaladder. Website door René Zonneveld.


Hans Bosman, kunstschilder in Deventer. Mooi mens, maker van heel veel prachtige fotografische portretten. Een paar maanden voor zijn plotselinge dood verhaalde Hans tijdens de Catchavond in het Deventer Havenkwartier met veel enthousiasme over zijn werk. We missen 'm. Rust zacht, beste Hans.5 december, suprisetijd. Werk aan de winkel.Nieuw: Suzy art&design, paintings & handmade gifts. Zie de presentatie in onze etalage aan de Rijkmanstraat 50.De theaterafficheprijs, verkiezing van het beste affiche, is dit jaar door bezuinigingen niet doorgegaan. Wat ons betreft was dit een kanshebber.De best verzorgde boeken van 2011 zijn t/m 27 januari 2013 te zien in Museum Meermanno in Den Haag.Iedere vrijdagmiddag om 17:00 uur organiseren het Burgerweeshuis, productiehuis Oost Nederland en Plato optredens van nieuw talent en gevestigde namen in Boekhandel Praamstra. Begin december was Anne Soldaat er voor een gastoptreden. Check hier het programma vanaf 18 januari 2013.Echt zingen kunnen ze niet, maar lol hebben ze wel. Een groep buurtbewoners uit het Bergkwartier die ieder jaar met tekstvaandels het Deventer Dickensfestijn opluisteren.Living statues op Dickens 2012. Met 150.000 bezoekers een nieuw record.


Daar gaan ze: de laatste stadsemmers in Het Deventer Bergkwartier. Afval gaat voortaan ondergronds, volgens een gedifferentieerd tarief. Diftar dus, voor een duurzaam Deventer.Na architectuurcentrum Rondeel stopt nu ook het Kunstenlab met de verzending van papieren uitnodigingen. Jammer, maar begrijpelijk. Aanmelden dus, voor de uitnodigingen in je mailbox.Kavel kopen in het Deventer Havenkwartier? Er zijn al wat plannen, zo bleek uit de verkoopdag in DOKH2O. Het gebied wordt een levendige stadswijk voor wonen, werken, cultuur en vrije tijd.Nu we wat vaker op Saxion komen, vallen ons de mooie affiches op, voor de lezingen die de hogeschool regelmatig organiseert. Silhouet in zwart, typografie, printen maar. Eenvoudig maar doeltreffend.Begin december 2012. De winter kondigt zich aan, de dagen van de geraniums zijn geteld.Neem 25 woonhuizen met hun 40 bewoners in het historische Bergkwartier en je hebt 'Gluren bij de buren'. Iedere 3e zondag, tijdens de wintermaanden. En natuurlijk is het spandoek van ons!Zuphen, parkeerplaats Karel Doormanstraat. Voor bloeddonoren.Baarn, nabij Eethuys De Generaal. Isa, van 15.Amsterdam, EYE filmmuseum. Een bezoeker fotografeert.Vaassen, Hattumseweg, 's ochtends, heel vroeg.Ontwerp huisstijl en website www.milieuregie.nl. In samenwerking met Niels van der Velden van Dare2Dream.Ontwerp affiche voor Gelre ziekenhuizen. Ook dit jaar opent Gelre ziekenhuizen de deuren voor leerlingen van het voorgezet onderwijs en het beroepsonderwijs. De doedag van Gelre ziekenhuizen is een jaarlijks terugkerende interactieve dag met als credo: Doe de doedag! Leerlingen kunnen naar het ziekenhuis komen om te ervaren welk werk het beste past bij hun interesses. Ook kunnen ze zien welke mogelijkheden er zijn om een opleiding te volgen of een baan te vinden in het ziekenhuis. De doedag vindt dit jaar plaats op donderdag 1 december. Iedereen is van harte welkom tussen 16.00 en 20.00 uur in Gelre ziekenhuizen Apeldoorn of Zutphen.Ontwerp projectbrochure voor nieuwbouwproject Waterkwartier in Zutphen. Maquette, verkoopbrochure, eindresultaat. Zoek de verschillen!De Franse ontwerper Pierre di Sciullo was met zijn bureau Qui Résiste winnaar van de internationale pitch die het Stedelijk Museum uitschreef om tot een nieuwe huisstijl te komen. Maar de nieuwe directeur dacht daar heel anders over en gaf het Amsterdamse ontwerpduo Mevis & Van Deursen opdracht om opnieuw te beginnen. Die kozen voor de naam in een S. Jammer, ook van die pitch.Herfst. Boeiend jaargetijde met licht en kleur in 'n veranderend landschap. Zoals hier bij Oene.Voor Hans Bosman, Deventer schilder (1958-2012)

een duizendmaal eerder ingeslagen weg, de klinkers altijd eender op het eerste stuk op onaangeraakt doek waarop wit niet per definitie maagdelijk is
je tot fonkelende spleetjes toegeknepen ogen bij een gulle lach, belangstellende concentratie en ambachtelijke twijfel en zelfvertrouwen in iedere aarzelende eerste lijn
de opzet van de vader, de zoon, de broer, de minnaar, de liefdevolle intenties van de man op de fiets, al die mooie kinderen die je hoopvol aanstaren vanaf gulzige canvas
de perfectie van het imperfecte gevat met vaste hand, tussen marterharen wimpers nu een bundel penselen werkeloos rustend naast het verweesd palet, in het stille atelier is het nog gisteren
© Lammert VoosDe schoolboeken voor het nieuwe schooljaar zijn binnen. Zoek de juiste uitspraak bij de juiste lijsttrekker. Lekker actueel!Edwin Stoop, de lijstenmaker uit Deventer - altijd in voor een goeie grap!Huisstijl Milieuregie (Deventer): beeldmerk, drukwerk en website.Brochure voor Fermate organisatieontwikkeling, Dieren.Naamgeving en communicatieplan (in samenwerking met ZonneveldMarks Deventer), woordmerk en drukwerkontwerp voor Van Remmen UV Techniek, Wijhe.Website voor 't Cocon, centrum voor floating en levenskunst, Walstraat 58 in Deventer.Nieuwsbrief Kwaliteitsregister Verloskundigen voor KNOV in Utrecht.Handleiding voor KNOV, Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen in Utrecht.Huisstijl Energiecoach, Zutphen.Nieuwsbericht (in ontwikkeling) voor J. van der Marel BV, aannemer en interieurbouwer in Amsterdam. In samenwerking met Koen Jacobs, Deventer.

Theater Gajes speelt Agora Phobia from dick bouwmeester on Vimeo.

Deventer op Stelten 2012


Hogeschool Saxion bekent kleur met haar nieuwbouw!GEZOCHT: fotografen, denkers, webbeheerders, doeners, rasoptimisten, videomakers, websitebouwers, creatieve geesten, verschilmakers, kansengrijpers, ambitietijgers, wereldverbeteraars, realisten, (levens)kunstenaars, individualisten, groepsdieren, schatbewaarders, grafici, nerds, ontdekkingsreizigers, handen uit de mouwenstekers, huiskamergeleerden, autodidacten, vaklieden, vrijwilligerswerkzoekers, gezelligheidsdieren, netwerkontdekkers, humoristen, geschiedschrijvers, grijzen en wijzen, jonge aanstormende honden. Kortom iedereen die Deventer en Ommelanden die met humor en doorzettingsvermogen het verschil in Deventer wil maken en die een nieuw politiek avontuur met 'jij bent Deventer' mee inhoud willen geven.Flyer voor Architectuurcentrum Rondeel in Deventer. Wat is de invloed van al die veranderingen op de bewoners van de dorpen en die van het platteland? Wat gaat er allemaal veranderen in de dorpen en op het platteland en welke invloed heeft dat op de bewoners en hun relatie met de stad? Wat doen we op de open plekken in onze stad?24 uur per dag in uw buurt - brochure voor zorginstelling Sutfene in Zutphen. In samenwerking met communicatiebureau Zonneveld Marks.Vinyl LP on crystal clear vinyl, limited to 320 copies. WAKE UP, Soho Preachers, by Seja, an independant label that supports the ideas behind the DIY scene with a focus on indie, electronic and experimental music.Lips Like Sugar - Echo and the Bunnymen, live in Paradiso Amsterdam op 21-1-2012. Omdat het zo'n prachtige avond was.Nieuw.... briefpapier van de drukpers!Klaas-Jan Huntelaar vs. Erwin Olaf. Ingestuurd, maar niet geplaatst. Wij vonden het wel een aardige gelijkenis.Huisstijl Tandartsenpraktijk de Leeuwenbrug Deventer. Beeldmerk, drukwerk, belettering.Website 't Cocon, centrum voor Floating en Levenskunst. Binnenkort in de Deventer Walstraat.Imagofolder, produktblad en map voor J. van der Marel BV, aannemer en interieurbouwer in Amsterdam. In opdracht van Koen Jacobs, Deventer.Folderontwerp voor Rent-a-Parent, gastouderbureau in Deventer.Projectlogo, affiche, flyer en folder OMDENKEN, een programma met lezingen, debatten, films en exposities; tot januari 2013. Architectuurcentrum Rondeel, Stromarkt in Deventer.Serie Duitstalige instructiekaarten voor het Uiergezondheidscentrum Nederland in Deventer.Huisstijl voor Webdrukkerij Deventer, webshop van Drukkerij de Bruijn Deventer.Te koop: Villa Westerhuis, in de dorpskern gelegen voormalig gemeentehuis van Bathmen. Karakteristiek monumument, 14 kamers, 625 m² woonoppervlakte, 1.900 m³ inhoud, op een kavel van 2.000 m². En dat voor slechts € 675.000 k.k. De gemeente Deventer wil er blijkbaar snel van af...Ontdek hoe de dynamiek van het centrum samengaat met de stedelijke luwte van het stadspark. Nieuw in Deventer: het Demterpark: 18 twee-onder-één-kap woningen en 4 vrijstaand geschakelde woningen. Start verkoop op 2 juni 2012.
100 Historische huizen in het Deventer Bergkwartier. Al jaren uitverkocht, maar onlangs gezien bij De Slegte in Apeldoorn. Voor wie op zoek is.
John Watts van Fischer-Z, Engelse rockband uit de tijd van de new wave - eind jaren '70, gaf een concert in het Burgerweeshuis, met een prachtige toegift. Kippenvel.Wat doe je als je hartsvriendin een verkeersongelukje krijgt? Dan bak je koekjes voor haar. Mooi gebaar, Nina!De film Skoonheid speelt zich af in een Zuid-Afrika dat we niet vaak zien: blank suburbia, waar je Afrikaans hoort en nauwelijks zwarten ziet. Een confronterend beeld van een conservatieve subcultuur, waar homoseksualiteit onbespreekbaar is. Heftig drama. Vond het affiche beter dan de film.Tijdens de Boekenweek Deventer was bij Boekhandel Praamstra in Deventer de expositie Schrijversportretten van beeldend kunstenares Marije van der Leur te zien. Prachtig werk!CODA (Cultuur Onder Dak Apeldoorn) wil voor een groot en breed publiek een cultuurwarenhuis zijn waar in een bibliotheek, archief en museum ervaren en beleven centraal staan. In de tentoonstelling Disturbia wordt van 21.04 t/m 09.09.2012 een selectie getoond van het werk van Rob Voerman (Deventer, 1966) en fotograaf Miyuki Okuyama (Japan, 1973).Wat zijn domeinnamen? Waar kunnen ze uit bestaan? Wat zijn cybersquatters en typosquatters? Deze en andere vragen worden beantwoord in een nieuwe digitale brochure: De 10 meest gestelde vragen over domeinnamen van De Gier|Stam AdvocatenAl waren de paar mooie dagen in maart van korte duur: het is lente, eindelijk!Het Deventer Venenplantsoen wordt Venenpark. De zon doet z'n best op de voetbalkooi die net geplaatst is.Onlangs verschenen twee nieuwe huis-aan-huisbladen in Deventer: Deventer Extra en DEVENTER CENTRAAL. Benieuwd hoe lang al die uitgaven die het volhouden.Theater Bouwkunde en Filmhuis de Keizer bouwen samen een filmtheater aan de Welle in Deventer, naar een ontwerp van architect Peter Ghijsen. Wij verzorgden het projectplan voor Filmtheater Hegius. Of wordt het nu Filmtheater Viking?Huisstijl Verkeersregelaars Service Nederland, Steenwijk.Cut and fold: knip en vouw je eigen lettertype!Uitnodiging De Dynamische kaart van Deventer voor Architectuurcentrum Rondeel.Vinyl Release Party van Soho Preachers, live in Podium De Kelder - Amersfoort op 17.2.2012. Registratie door Jan den Ouden.Deventer zet in haar economische visie de koers uit voor de komende jaren. Hoe gaan we om met de gevolgen van de economische crisis? Hoe vergroten we de werkgelegenheid? Hoe stimuleren we ondernemersschap? Na een SWOT-analyse in het Kunstenlab hebben we in het werkatelier Creativiteit en Cultuur onze bijdrage geleverd aan thema's voor een economische visie. Vervolg: maandagmiddag 5 maart in de Deventer Schouwburg.Animatie van het nieuwe Deventer stadskantoor, een ontwerp van NeutelingsRiedijk architecten uit Rotterdam.Boek te koop, met gratis huis. Of huis te koop, met gratis boek. In de etalage.Het Deventer Stationsplein gaat opnieuw op de schop. De ondergrondse fietsenstalling wordt uitgebreid naar 4.300 fietsen en er komen winkels in de lange zijvleugel van het plein. Probleem is verder dat een duidelijke verwijzing naar het centrum ontbreekt. Als we nou eens beginnen om het ANWB verwijsbord terug te plaatsen? (foto: deventerinbeeld.nl)De grijze silo in het Havenkwartier was één van de zes Nederlandse locaties voor de ontwerpwedstrijd Europan 2011. De tentoonstelling (t/m 26.2 in Rondeel) met het winnende ontwerp ‘Planting Havenkwartier’ waarin een verticale groentefabriek.De renovatie van onze historische gewelvenkelder is klaar. Het resultaat in drie stappen!Architect Jo Coenen heeft in opdracht van de gemeente Deventer gewerkt aan een ontwikkelingsbeeld voor het Sluiskwartier. In een ontwerpatelier zijn de afgelopen maanden verschillende ideeën uitgewisseld, met als resultaat een ontwikkelingsstrategie die in januari wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. Het eindverslag staat als download op de website.
Helen van Dijk fotografie is verhuisd naar Hooghiemstraplein 159 in Utrecht. Wij pasten de huisstijlgegevens voor Helen aan.Vormgeving Sutfene nieuws, magazine voor bewoners en hun relaties van zorginstelling Sutfene. In het 21ste nummer een terugblik naar 2011.Vormgeving UGCN magazine, relatiemagazine voor melkveehouders in Nederland.De tentoonstelling '#isthemessage' in het Deventer Kunstenlab toont een kaleidoscopisch en intrigerend beeld van sociale media en de fenomenen die erdoor getriggerd worden. Te zien t/m 29 januari 2012.'DHK, een nieuwe geschiedenis' is een evenwichtig en compleet ontwerp dat zich op een vanzelfsprekende manier voegt in de bestaande situatie.' Niet gewonnen, wel genomineerd voor de ontwerpwedstrijd Europan 2011.
Ontwerp affiche en uitnodiging Europan 2011. De grijze silo in het Havenkwartier was één van de zes Nederlandse locaties voor de ontwerpwedstrijd Europan 2011. De tentoonstelling laat 12 genomineerde inzendingen zien en uiteraard het winnende ontwerp ‘Planting Havenkwartier’ met daarin een verticale groentefabriek. Architectuurcentrum Rondeel, Deventer. Te zien t/m 26 februari 2011.


Wilhelminabrug Deventer, zondag 15 januari 2012.Beeldend kunstenaar en vormgever Ton Kruse ('geen kunst voor boven een IKEA bankje') toont in Filmhuis de Keizer werken uit zijn serie 'Die belast en vermoeid zijn'. Gaat dat zien!
Nieuw in Deventer: Koekmag - een gratis interactief stadsmagazine. Voor en over Deventer.Signalering Onjuist Spatiegebruik verzameld verkeerd spatiegebruik en plaatst deze o.a. op twitter. Wij vonden deze aardig: in de toiletten van de Deventer Bergkerk.Nieuwjaarsdag 2012 in de bossen van Soestdijk. Fotograaf Alain Baars schreef er een blog over.DEVENTER TEVREDEN staat er op de tas die bezoekers aan de Deventer nieuwjaarsreceptie mee naar huis kregen. Met daarin een stadskaart (een denkbeeldige cartografie die de wereld van het dagelijks bestaan in kaart brengt) van Jean Klare. Zet Deventer op de kaart!Logo voor Van Remmen UV Techniek in Wijhe.Logo, affiche en uitnodiging voor het symposium preventie seksueel misbruik binnen vrijwilligersorganisaties. Ontwerp voor de Deventer Vrijwilligerscentrale.De renovatie van onze gewelvenkelder is met het aanbrengen van een egalinedekvloer afgerond.


Wit of grijs. De kleuren van onze studio. Toch maar weer wit...Illustratie bij een blog over de week van het nieuwe werken in Deventer.Affichevoorstel voor een initiatiefgroep die in Deventer een volkpeiling wil organiseren over het nieuw te bouwen stadskantoor.Verschillende communicatietechnieken op de Deventer binnenstadsavond: links wordt op papier de nieuwe busroute gemarkeerd, rechts een digitale vogelvlucht van de binnenstad. Beide duidelijk!De Wendelaar aan Daslook 20 te Twello is een ecologisch huis dat zich rond draait naar het licht en zo wendelt in zijn omgeving. Heel bijzonder!

Gratis solide nieuwe letter: het Alfabetfont. Gebruikt voor het Alfabetgebouw in Amsterdam, een hoogwaardige creatieve werkplaats naar een ontwerp van MVRDV architecten.Voor de bevoorrading van onze binnensteden worden er wel acht keer meer voertuigen ingezet worden dan eigenlijk noodzakelijk is. 80 procent van alle vervoerders heeft slechts maar 1 of 2 stops in de stad. Dit kan vele malen goedkoper en groener. Zie daar: de Deventer Stadsdistributie zoeft sinds kort met pakjes door de binnenstad.De Stichting Oud Deventer stelt zich tot doel de cultuurhistorische elementen op het gebied van het gebouwde erfgoed in de gemeente Deventer te bewaken, te beschermen en de waarde hiervan kenbaar te maken. Actueel: De Wilhelminabrug parachuteert het verkeer in het centrum van de stad. Verplaatsing van deze brug is volgens Oud Deventer het overwegen waard.Pakhuis De IJzermolen, Deventer, zondag 23.10.2011. Living roomconcert Doghouse Roses.Deventer MKB Magazine, november 2011.Dat de verfilming van de Heineken ontvoering om Alfred Heineken draait is wel duidelijk. Maar dat de biermagnaat zelf een rol heeft in de film, dat lijkt ons wat overdreven!Gelegen tussen de dorpen Heino en Wijhe en omgeven door een prachtig landschap is Kasteel Het Nijenhuis een van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel. Het Nijenhuis, onderdeel van het Zwolse museum De Fundatie, wordt omringd door een sfeervolle beeldentuin. Ook leuk voor kids!Herfstnachtevening, begin van de herfst. De zon gaat door het herfstpunt, dag en nacht zijn nagenoeg even lang.De herfst heeft de natte zomer dit jaar goedgemaakt. Hoewel er enkel koude periodes waren en er een tijdje flink wat mist was, waren september, oktober en november zonniger dan normaal. Daarnaast was het vooral droog. (bron: weeronline.nl)De Bathmense Kunstmarkt, georganiseerd door de Bathmens Beeldende Kunst- en Kultuurkring (BBKK), is een begrip in Bathmen en de wijde omtrek. Het is dé ontmoetingsplaats voor kunstenaars en kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland, jaarlijks in het eerste september week-end. Blijft leuk om je huis op een schilderij aan te treffen.In de opgeleverde Boreelkazerne, 'bruisend nieuw deel van centrum' is het stil. Op de tweede en derde verdieping is 3.800 m² kantoorruimte te huur, begane grond en eerste verdieping zijn bestemd voor winkelruimte. Wie oh wie?Het thema van de Kinderboekenweek 2011 is 'Superhelden en dapper durven zijn'. Ook dit jaar leveren we een ontwerp voor folder, affiche en banier. Voor de vierde keer: hier de ontwerpen vanaf 2008 op een rij. De website is gemaakt door Deventerboeken.nl.Flyer Photomapper Server voor gpscamera.nl in Deventer.Folder CVA Revalidatie Unit voor Sutfene in Zutphen en ViaReva in Apeldoorn.Najaarscampagne Consultatiebureau voor Ouderen in Zutphen. Teksten en fotografie door Zonneveld Marks.Folder 'Eén zorg minder' voor Dementienetwerk Zutphen/Lochem/Bronckhorst.Catch start een nieuw seizoen. Met: Rob Oostenrijk - Bureau voor Onstuimige Vragen, Viorica Cernica - beeldend kunstenaar, Jet Rotman - dichter-schilder-performer-therapeut, Mano Scherpbier - directeur Burgerweeshuis, Egbert Scheffer - grafische decoraties, Paceshifters - alternatieve rockband, Toos Elfrink - grafisch ontwerper en Maarten Heijkamp - beeldend kunstenaar.Huisstijlpromotie. Banier, kaart, advertentie.Het Nederlands Tekstbureau verzamelt grappige en vaak dubbelzinnige koppen en tekstfragmenten uit de media. Regelmatig leveren we via Twitter suggesties aan voor Taalmissers. Zoals deze foto van het vispaleis. Met als specialiteit: hamburger en kip.Normaal gebeurt er nooit iets in de straat. Maar na de eerste najaarsstorm van begin september was het raak op het Bergschild. Gelukkig bleef het beperkt tot wat blikschade.Uit het archief: de parkeerinstructies bij de ingang van de Deventer Wilhelminabruggarage. Begrijpt u 'm nog?Rapportages monitoring dierziekten voor de Gezondheidsdienst voor Dieren in Deventer. Basisontwerp en 3-maandelijks c.q. halfjaarlijkse vormgeving.Sutfene nieuws, voor bewoners van zorginstelling Sutfene in Zutphen. Nummer 20 alweer!Basisontwerp UGCN Award voor het Uiergezondheidscentrum Nederland. Waarvoor we ook het UGCN magazine verzorgen: www.ugcn.nlDe liefde voor Lynn moet groot zijn. Getuige het typografisch schouwspel dat we afgelopen zomer tijdens een fietstochtje op de Kootwijkse zandverstuiving tegenkwamen. Of Lynn heeft zelf de takken bij elkaar gezocht. Hoe dan ook: aardig genoeg om dit woordmerk vast te leggen.Radio Kootwijk, monumentaal zendstation. In het hart van de Veluwe maken de bomen van Nederlands grootste bosgebied opeens plaats voor een groot open gebied van heidevelden en zandverstuivingen: het Kootwijkerzand. Met een oppervlakte van 700 hectare is dit de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa. Zo dichtbij, zo bijzonder!Logo 9/11 memorial. Clever, simple, clean, strong. Designed by Landor in New York. With our compliments!Gelre Doe Dag, wervingscampagne voor werk en opleiding in Gelre Ziekenhuizen. Affiche, flyer en advertentie. De QR code verwijst naar de Facebook pagina's.Foto- en filmstudio Alain Baars heet nu Alain.nl - kort, krachtig. Wij verzorgden een nieuw logo, Bas Boerman het ontwerp van de nieuwe site. Met daarop veel beeld en een dagelijks fotoblog.Advertentiecampagne make-up workshops voor Beauty Care. De schoonheidssalon verhuist binnenkort van de Rijkmanstraat naar Hallenstraat 19 in Deventer.Folder Mindfulness, een manier van leven! voor Schweitzer Counseling in Deventer. Mindfulness betekent je bewust zijn van je huidige ervaring.De renovatie van onze kelder is gestart met het aanbrengen van vloerisolatie, vloerverwarming en het storten van een betonvloer. Spektakel op het Bergschild!Basisontwerp met beeldlogo's voor nieuwsbrief Rondeel. Het architectuurcentrum verzorgt de nieuwsbrief in eigen huis.

De zomeretalage van Architectuurcentrum Rondeel bestaat dit jaar uit 250 strobalen die gestapeld zijn tot een monoliet van 5x5x4 meter. Beeldend kunstenaar Robbert van der Horst uit Ermelo is de bedenker en maker van dit volume. Van der Horst maakte in de monoliet een sacrale, stille binnenruimte door het stro uit te graven. Van 2 t/m 8 september is het Rondeel open en kan het publiek tijdens de openingstijden de uitgeholde stroruimte ook van binnen ervaren.iPhone videoverslag van Deventer op Stelten 2011. Wat een geweldig festival!


Wil je ook al langere tijd je eigen woning, werkruimte of woon(werk)project realiseren en trekt de robuuste atmosfeer van het Havenkwartier Deventer je aan? Op de meeste kavels kunnen grondgebonden (werk)woningen worden gerealiseerd. Er is ook ruimte voor kleinschalige gezamenlijke woon-/werkinitiatieven. Download op de site de presentatie stedenbouwkundige opzet en de toewijzingsprocedure.Architect Michiel Riedijk (Neutelings Riedijk arhitecten) heeft zijn voorlopig ontwerp gereed voor het nieuwe stadskantoor aan het Grote Kerkhof. Op 6 juli presenteerde hij het voorlopig ontwerp op de plek waar het gebouw straks komt te staan: het Burseplein. De presentatie van Riedijk staat als download op de Deventer website.Nog even terug naar 2006... toen verschillende architecten vijf inzendingen voor een nieuw stadhuis presenteerden. Wij vonden dit ontwerp aardig. De bijenkorf van Neutelings Riedijk won, maar de plannen gingen uiteindelijk niet door. Vijf jaar later komt er dan alsnog een nieuw Deventer stadhuis.Bouwen met stro is een organische en ecologische bouwwijze die eeuwenoud is. In Olst start binnenkort de bouw van 25 aardehuizen, een ontwerp van architect Michel Post van ORIO architecten uit Maarssen. In het project worden veel natuurlijke en hergebruikte materialen toegepast waaronder autobanden maar ook stro. Op donderdagavond 8 september spreekt kunstenaar Robbert van der Horst (hij verzorgt de zomeretalage) over zijn fascinaties voor stro. Aansluitend geeft Michel Post een lezing over organisch bouwen met stro. Wij verzorgden de twee banieren voor de zomeretalage van Architectuurcentrum Rondeel in Deventer.Advertentiecampagne voor de komende magazines van MKB Deventer. Thema: huisstijl.Bij het opruimen van ons papieren archief kwamen we dit logo tegen van de gemeente Deventer. Hoe oud zou het ontwerp zijn?

Soho Preachers - Wake Up from dick bouwmeester on Vimeo.

Electro-akoestisch, zo omschrijven de zes heren van Soho Preachers hun muziek. Hun videoclip van het nummer Wake-up is opgenomen in onze gewelvenkelder. Julian en Dick verzorgden het camerawerk.


De Oude Haven, die in 1948 is gedempt, terugbrengen. Dat zijn de plannen van de Stichting Deventer Stadshaven. Door het inkorten en verschuiven van de afrit van de Wilhelminabrug komt veel ruimte vrij voor de aanleg van een forse haven. Aan de binnenstadskant blijft de bebouwing zoals zij nu is. In het Sluiskwartier, tussen Sluisstraat en IJssel komt nieuwbouw: appartementen en openbare functies, passend bij een levendig havenkwartier. Daaronder is plaats voor een grote garage, waarvan de toegang bij de Zandpoort, dus op korte afstand van de Brink kan komen. Het plan dateert van 2003 maar is met de komende ontwikkelingen weer actueel. Wij zijn voor. Een aanlegsteiger in je achtertuin, wie wil dat niet?De Deventer stadscamping op De Worp zoekt een beheerder. 'Vanaf de camping sta je via het pontje in mum van tijd in de historische binnenstad van Deventer. De IJssel vormt een 'natuurlijke' barrière tussen de stad en de camping. Stadse zaken blijven aan de overkant. En op de camping geven we de voorkeur aan groene rust, maar je realiseert je de geneugten van de stad die op een steenworp afstand liggen.'Met de komst van een vlaggenmast op het plein moest er natuurlijk een vlag komen. Een artist inpression diende als basis voor deze welkomstgroet.Van 22 mei t/m 18 september 2011 presenteert Museum de Fundatie in Zwolle recent werk van Evert Thielen. De schilder maakt gebruik van eeuwenoude schildertechnieken om natuur, mensen, interieurs en voorwerpen zo levensecht mogelijk weer te geven. Zijn werkwijze verraadt een extreem gevoel voor perfectionisme. Naast het indrukwekkende veelluik Bellenhof zijn in de Fundatie vijftig schilderijen te zien die de kunstenaar uit het Belgische Brugge de afgelopen jaren voltooide. Thielen is een aantal keren in Zwolle aanwezig om de veelluiken te openen en over zijn werk te vertellen. Museumbezoekers kunnen vrij aansluiten. Wat wij deden.Met een aantal (ex)-communicatiemedewerkers van onze grootste opdrachtgever hebben we een bijzondere band. Jaarlijks zoeken we elkaar een dag op. Dit jaar stond een jeu-de-boule wedstrijd in combinatie met een Indonesische maaltijd op het programma. Waardevol.Test voor een nieuwe twee-componenten-universeellijm, voor het eenvoudig en snel lijmen van nagenoeg alle materialen. Zou je denken. Het is wat anders.Ra, ra, wat is dit. Mail ons je oplossing en win een mooie fles wijn.Overcompleet: werkblad, gratis af te halen. Stalen frame, MDF blad. Afmeting 450x90 cm.Voorbereidingen voor de restauratie: afgraven en egaliseren van de keldervloer. Zo'n 8 kuub zand is schep-na-schep afgevoerd, met dank aan alle vrijwilligers. Na het verlenen van de monumentenvergunning neemt de aannemer het van ons over.


In verband met de komende restauratie van onze kelder aan de Rijkmanstraat is door de Gemeente Deventer archeologisch bodemonderzoek verricht. Er is tot 6 meter diepte geboord, om de bodemstructuur vast te leggen, die vooral uit stuifzand bestaat. De aanwezigheid van een tweede stadsmuur en twee waterputten stond al vast. Die zijn gedocumenteerd en intact gelaten.Eindelijk: na bijna 3 jaar is onze XM dienstauto verkocht. Sinds 2008 rijden we Greenwheels, de auto 'waarvoor je betaalt wanneer je hem gebruikt' - want er zijn al voldoende auto's op de weg. Het systeem: op ieder moment van de dag in heel Nederland direct toegang tot een leenauto voor euro 2,50 per uur en 0,10 per km. Daarnaast betaal je een benzinevergoeding per km. In Deventer zijn inmiddels 11 Peugeots 107/207 beschikbaar. In combinatie met een OV fiets komen we zo op ieder plekje in Nederland!Wandelen is een van de activiteiten waar het Nivon om bekend staat. Door het Nivon Deventer-Zutphen worden tweewekelijks op zaterdag wandelingen georganiseerd in de prachtige Achterhoek, in Salland, op de Veluwe en door de IJsselvallei. Voor de komende maanden: 16 juli van Arnhem naar Wolfheze (18 km), 20 augustus van Empe naar Deventer (20 km) en 17 september van Zutphen naar Klarenbeek (17 km). Aanmelden via jaap.senff@kpnplanet.nlElke stad heeft zijn held en Deventer heeft er nu ook één: de visman, gemaakt door de Space Cowboys. Een imposant bronzen beeld, tot aan de borst een mannenfiguur overgaand in een vissekop met de kenmerken van een kabeljauw. De statuur van een held die op de IJsselkade waakt over het wel en wee van de stad, op een mooie plek aan de nieuwe Pothoofdkade.Het Deventer Havenkwartier wordt herontwikkeld, met ruimte voor initiatieven. Het gebied, twee havenarmen via een sluis met de IJssel verbonden, was destijds een van de modernste bedrijventerreinen in Nederland. Architectuurcentrum Rondeel laat de initiatieven tot 10 juli zien op de expositie Acties in het Havenkwartier. Een mooi idee is een drijvend restaurant van architectenbureau Attika, expert in drijvende architectuur.Pluk zelf je eigen bloemen, frambozen, aardbeien, bessen, groenten, kruiden. Neem een oogstabonnement voor 125 euro per jaar. Hof van Twello. Gezonde producten uit een renderend landschap!Hemelvaartsdag en Pinksteren zorgden dit jaar voor vier extra draaidagen op de Deventer Zomerkermis. Meer omzet leverde dat niet op, maar exploitanten van de kermis 'kijken met een wisselend beeld terug op de afgelopen editie' aldus De Stentor.André Manuel brengt cabaret. Hij vraagt zich af hoe het komt dat mensen tot de gruwelijkheden in staat zijn, waarover we dagelijks horen. Door het publiek te confronteren met de ernstige feiten laat hij zien waarom het leven voor hem toch de moeite waard is. Na zijn optreden in de Deventer Schouwburg op vrijdag 3 juni zong Manuel -met een geleende gitaar- een aantal prachtige nummers in de Deventer Elegast. Een stemkunstenaar van proviciaal formaat, komende dagen te zien op Oerol 2011.Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Om de integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren. Met fotograaf Valerie Ardini en communicatiespecialist Yvonne Haaxman heeft ons bureau de communicatie voor de dag georganiseerd, in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. En met een aantal van die mannen mét een beperking hebben we de dag op het Andriessenplein vooraf gepromoot. Een bijzondere ervaring rijker.Een drijvend restaurant in de eerste Havenarm van Attika Architekten, uitbreiding van Bella Machina aan de Noordzeestraat van Jan Nijland, een ecologische Landmarkt in de Sint Olafstraat ontwikkeld door OMA, een bierbrouwerij in de Zwarte Silo van Marijn Kroon c.s., Lucy in the Sky, een shortstay verblijf van de SpaceCowboys en een woonwerkatelier van Bestwerk. Dat zijn de initiatieven van (toekomstige) gebruikers van het Deventer Havenkwartier. De plannen zijn van 1 juni t/m 10 juli te zien in Architectuurcentrum Rondeel.Rondeel vervangt een deel van haar papieren uitnodigingen door een nieuwsbrief die door ons bureau wordt gemaakt. Uitnodigingen voor Rondeel Cinema, lezingen en debatten worden voortaan digitaal toegezonden, die voor tentoonstellingen komen wel per post.


Op 11 juni 2011 is het landelijke Prokkeldag. Een prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met en iemand zonder een verstandelijke beperking. Met sportdemonstraties, creatieve activiteiten, muziek, dans, lekker eten en drinken gaan we samen, met of zonder een verstandelijke beperking, leuke dingen doen. Haaxman Communicatie levert het communicatieplan, Valerie Ardini photography verzorgt het beeld en ons bureau verzorgt een flyer en affiche. Alles in het kader van 'maatschappelijk betrokken ondernemen'.


Heldenmoed staat centraal in de Kinderboekenweek 2011. Dit onder het motto: Superhelden! - Over dapper durven zijn. De week wordt een eerbetoon aan alle kinderboekfiguren die dapper durven te zijn. Van Tiuri uit De brief voor de koning tot Iwan Olsen uit Pudding Tarzan. Wij leveren dit jaar opnieuw een affiche en flyer. Theaterschip, bibliotheek, schouwburg en filmhuis zijn druk bezig met het programma.


Oud-reclameman Jan Knaap verzamelt 0 en 1-nummers van nieuwe tijdschriften: hij heeft er inmiddels ruim 1400. Op de Hoogte dateert uit 1903, Nieuwsnet uit 1978 was de dierbare eerste en Libelle nr. 1 van 13 april 1934 kreeg hij van zijn oma Stien. Gezien in Spaarstation Dingenliefde in het Arnhems Openluchtmuseum.


Electro-akoestisch, zo omschrijven de zes heren van Soho Preachers hun muziek. Hun nummer Wake-up heeft op You Tube inmiddels 51456 hits. Voldoende om eens een videoclip op te nemen. Nou hebben wij tijdelijk een mooie gewelvenkelder leeg staan en we houden ook wel eens een camera vast. Met een echte regisseur, licht, beeld en zes muzikanten werd het een gezellige middag. Binnenkort laten we het eindresultaat zien.


Bij restauratie van een monument krijg je al snel met Monumentenzorg te maken. Wanneer je een oude keldervloer wil vervangen kan je een bezoekje verwachten van de Deventer stadsarcheoloog. Dat de archeologische verwachting hoog is, was voor ons niet echt een verrassing. Immers, we zitten in het middeleeuwse Bergkwartier en de fundamenten van 'het huys in der Rijckmoetstrate an den Schilt up den berch' dateert uit 1352. Met een 'handel in scheepswrakken en afbraakhout van schepen' zijn we benieuwd naar het resultaat van de opgravingen...


De renovatie van onze gewelvenkelders aan de Rijkmanstraat is gestart. Met de aannemer hebben we afgesproken om zelf 100 m2 vloertegels (zes kuub) af te voeren. Op dit moment hebben we de grootste indoor zandbak in de stad. Wordt vervolgt, wanneer de omgevings vergunning binnen is.


Afficheontwerp voor Architectuurcentrum Rondeel. Huidige en toekomstige gebruikers tonen hun toekomstplannen voor het Deventer Havenkwartier. Projectmanager Dennis Laing geeft bij de opening op dinsdag 31 mei a.s. een inleiding over het ontwikkelplan. Schetsontwerpen worden tentoongesteld en alle voorstellen komen in een flitspresentatie in beeld en aan bod. Ook is er een debat onder leiding van Marlies Leupen, specialist in het ontwerpen en presenteren van projecten.


Het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem geeft mensen ruimte om 'dat wat hen als individu en samenleving raakt en inspireert' te delen. Een paar dagen nadat Osama Obama had uitgeschakeld was dit schilderij onze eerste ontmoeting in het MMKA. Wat een toeval...


Soms moet je een archief up-daten. Zoals ons akademiearchief uit de periode van de Arnhemse Hogeschool voor de Kunsten, begin jaren 90. Natuurlijk hebben we de aardigste ontwerpen bewaard.


Reflections, het kunstwerk van Deventenaar Matjaz Stuk op de Brink in Deventer is gerestaureerd. Het werk bestaat uit een labyrint in het plaveisel, uitgevoerd in zwart-witte natuurstenen banen. Omdat vrachtauto's beschadigingen veroorzaakten is het werk nu rondom voorzien van Deventer paaltjes. Wordt het opeens een heel ander kunstwerk.


De Canadese gans komt oorspronkelijk uit de VS en Canada. Tegenwoordig broeden jaarlijks meer dan duizend broedparen in Nederland. De gans eet met zijn lange hals onderwater- planten, maar ook gras, kruiden en jonge blaadjes van struiken. Jonge vogels (zoals onze nieuwe overburen op de foto) zijn na twee jaar geslachtsrijp.


Catch. Presenteer jezelf met 20 dia's in 6 minuten en 40 seconden. Dick deed mee met als onderwerp 'maatschappelijk betrokken ondernemen' ofwel 'ontwerpen zonder winstdoel.' Bekijk hier het resultaat op video.Nederland barst van creatief talent, terwijl opdrachtgevers de weg naar het creatief talent niet altijd even makkelijk weten te vinden. BIS Publishers lanceert daarom Dutch Creative, het ultieme platform voor het uitbreiden van je creatieve netwerk en het matchen van creatieve bureaus, freelancers en opdrachtgevers. Ons bureau is vertegenwoordigd met vijf recente projecten.De plannen voor de herinrichting van het Stationsplein lijken zich in het publieke debat vooral te richten op het wel of niet dempen van de gracht. Op 14 april is in het Deventer Stadhuis een debat over het ontwerp van het Rotterdamse bureau Palmbout Urban Landscapes.Het Pothoofd heeft weer een echte kade. De 160 meter lange kade is bedoeld als tijdelijke aanlegplaats voor salonboten, zodat passagiers kunnen in- en uitstappen. De Pothoofdkade heeft grote historische waarde: het is de oorspronkelijke laad- en losplaats voor binnenschepen. Langs de kade stonden grote pakhuizen en er liep een spoorlijntje via de Mr. H.F. de Boerlaan en de Handelskade naar het NS-station. Oude kenmerken worden teruggebracht in de nieuwe kade. Zo wordt het nog zichtbare bastion in het nieuwe plan duidelijk gemarkeerd. De aanleg kostte 4,3 miljoen euro.Zo'n 120 locale voedselbanken in Nederland verstrekken wekelijks voedselpakketten aan twintigduizend huishoudens. 'Uitgangspunt is dat elke klant, waar ook in Nederland woonachtig, een zo gelijkwaardig mogelijk voedselpakket krijgt'. Wat ons aangenaam verraste is de nieuwe huisstijl van de voedselbanken, zoals hier in de Deventer vestiging. Eenvoudig, krachtig, doeltreffend. Compliment aan de ontwerpers!Het Amersfoortse theateratelier Het Wilde Oog maakte theatrale reportages op stations met een uniek architectonisch karakter in Oost-Nederland. De modellen werden geportretteerd in samenspel met Deventer erfgoederen: worsten van Stegeman, de ijsgondel van Talamini, het uithangbord van Bussink Koek, stalen van Ankersmit. In handen van het kunstenaarsduo Van Run en de in Deventer geboren en getogen Hans Lemmerman worden deze iconen letterlijk en figuurlijk in een nieuwe context geplaatst. De resultaten hiervan vormen een speelse ode aan een bijna verdwenen wereld. Te zien t/m 12 mei in de Centrale Bibliotheek in Deventer.Projectlogo, voor LTO Noord in Zwolle.Frans Kanters woont in Amersfoort en werkt als freelance fotograaf onder de naam STUDIO Photos Graphein. Frans is op zoek naar beeldseries die bij mensen emoties oproepen en daardoor als herinnering blijven hangen. Terugkerende onderwerpen in zijn fotoseries zijn de mens, de zee en muziek. Ons bureau werkt regelmatig prettig samen met Frans. De Kamers, huis voor cultuur en ontmoeting in Amersfoort, toont zijn werk in de tentoonstelling 'Karakter'. Te zien tot en met 31 mei 2011.De straatverlichting in de Rijkmanstraat is uitgebreid. Laat nou net aan de gevel van ons bedrijfspand een prachtig exemplaar geplaatst zijn. Die 's avonds onze etalage mooi uitlicht. Waarvoor dank, gemeente Deventer.Suzy werd 50. En dus organiseerden een aantal vrienden voor haar een Surpriseparty, drie dagen voor de grote dag. Op ons kantoor, met een uitgebreid tapasbuffet (door Moniek) en live muziek van Henk Koorn (met dank aan Elegast' Fonz) in de kelder. Zo'n 75 gasten zongen haar toe, onder leiding van spreekstalmeester Tonnie. En het was nog lang gezellig.Wanneer je de muziek van Neil Young kan waarderen is er geen leuker kado dan een live optreden van Henk Koorn, voorman van de Haagse band Hallo Venray. Henk Koorn 'plays Neil Young and more'. Met Natasha op piano verzorgde hij een historisch optreden in de kelder van ons bureau. Geniet even mee.


50 kaartjes van 50 vrienden voor 50 jaar Suzy. Gasten voor de Surpriseparty was gevraagd om een persoonlijke bijdrage in te leveren, op het formaat 10x15 cm. Zie hier het resultaat!De Ondernemer bracht een verslag van de laatste Catch avond in DokH2O. De presentatie van Dick staat inmiddels online, al zijn de bijbehorende beelden in de verkeerde volgorde gezet. Vooruit, er wordt aan gewerkt. Voor wie daarop niet wil wachten: http://www.vimeo.com/21291850Torso, liggend, granito, 45x20 cm, 2003. Aldus de omschrijving van het beeld in het boek 'Wijnand Sterken, beeldend kunstenaar'. Geschonken, als dank voor onze bijdrage aan het boek. Onbetaalbaar. Zoveel leuker dan wat dan ook. Bedankt, het loodzware beeld krijgt een heel mooi plekje!De Deventer Leerschool bestaat 130 jaar. Het doet ons denken aan het jubileumboek dat we 5 jaar geleden voor de school maakten. Waarin interviews met bekende schoolverlaters als Micky Hogendijk, Hans Kazan, Job Gosschalk en Raimond van der Gouw.
Dwaal rond, ontmoet Gajes, bezoek de zwarte silo, beklim de grijze silo en bezoek de ateliers en werkplaatsen. Zondag 20 maart 2011 is het Dag van het Havenkwartier. Met drie inleidingen, tentoonstellingen van de Stichting Industrieel Erfgoed en Rien Renema, een rondvaart door de havenarmen, open ateliers en activiteiten in het Theaterschip. Architectuurcentrum Rondeel organiseert, Metamorfose verzorgde affiche, flyer en de bewegwijzering voor de dag.Europan is een ontwerpwedstrijd voor jonge architecten uit heel Europa. Het deelgebied de silo's in het Havenkwartier is een van de Europese ontwerplocaties. Zondag 20 maart 2011 is het locatiebezoek voor architecten die willen meedoen aan de ontwerpwedstrijd. Het middagprogramma 'Dag van het Havenkwartier' is vanaf 12:30 uur ook voor publiek toegankelijk. Architectuurcentrum Rondeel organiseert, Metamorfose verzorgde affiche, flyer en de bewegwijzering voor de dag. Bekijk de flyer:De Deventer Elegast is bezig aan zijn negende seizoen Undercover. Tijdens 26 donderdagen wordt er genoten van de beste Nederlandse muzikanten die in de weer gaan met de liedjes van hun helden. Twee Britten van formaat stonden centraal tijdens Bartel Bartels' laatste Undercoversessie, op donderdag 10 maart. Elvis Costello is één van de boegbeelden van de Engelse New Wave, heeft meer dan twintig albums op zijn naam staan, lijkt als twee druppels water op Buddy Holly en schreef hits als Watching The Detective, Accidents Will Happen, Don't Let Me Be Misunderstood en het wonderschone liefdeslied I Want You. Joe Jackson kennen we natuurlijk van hits als Is She Really Going Out With Him, It's Different For Girls, Real Men, The Harder They Come en Steppin Out. Jackson weet als geen ander een brug te slaan tussen New Wave en Jazz. Bassist Bartel Bartels, Ben Kribben op gitaar, Patrick van Herrikhhuyzen op toetsen en zanger Eric de Vries gaven een prachtige sessie in de Elegast. De komende donderdagsessies hebben de thema's Doe Maar, Pink Floyd, Michael Jackson, The Band, Willy Deville, David Bowie en Supertramp. De grote finale is op 12 mei met Bruce Springsteen. elegastswingcafe.nl
Rien Renema is beeldend kunstenaar en maakt elke dag een tekening. '20 jaar dagboektekeningen' is de titel van zijn tentoonstelling met een selectie tekeningen. Elke tekening is anders en dat maakt zijn werk zo interessant. De tekening van vrijdag 5 augustus 2005 is onze favoriet. Gaat kijken, nog t/m 20 maart in het vml. Davogebouw in het Deventer Havenkwartier.
De uitnodigingen voor Rondeel Cinema en de lezingen/debatten verstuurt Architectuurcentrum Rondeel voortaan per e-mail. Scheelt wel zo in portokosten. Wij gaven Rondeel een voorstel voor de nieuwe uitnodigingen. Op dinsdag 22 maart vertoont Filmhuis de Keizer de documentaire Over you cities grass will grow, een uniek portret van Anselm Kiefer, Duits beeldhouwer en schilder. Hij is een van de meest succesvolle maar ook meest omstreden kunstenaars van het naoorlogse Duitsland. In zijn werk gebruikt hij naast verf ook materialen als stro, zand, glas, as, beton, roestig ijzer, klei en lood. Zijn werk zit vol verwijzingen naar historische gebeurtenissen en figuren, filosofie, en wetenschap. Oorlog, vernietiging, verval en destructie zijn belangrijke thema's in zijn werk. Wij zijn al jaren fan van zijn werk en bezochten zijn tentoonstellingen in het Stedelijk Museum en in Berlijn (foto).
Grafisch ontwerp van een campagne energiebesparing en duurzame energie in de woning voor de gemeente Wierden, in samenwerking met Energiekracht.
Ontwerp van een digitale button voor aanmelding op nieuwsbrief Tips over uiergezondheid, voor het Uiergezondheidscentrum Nederland.
Op maandag 28 februari is de gemeente eigenaar geworden van de beeldbepalende graansilo in het havenkwartier Deventer. Voor de herontwikkeling van de silo hebben zich al meerdere belangstellenden bij de gemeente gemeld. Marc-Jan Ahne, wethouder economische zaken, en Carry Abbenhues, gedeputeerde van Overijssel, onthulden een mega bouwdoek met daarop het nieuwe logo van het Havenkwartier Deventer. Waarvoor een compliment aan onze collega ontwerpers!
Fotostockboeken. Duur drukwerk, ter promotie van stockbeelden van de verschillende fotoleveranciers. Ze gebruiken doen we niet meer, maar om ze als oud papier mee te geven vinden we ook weer zonde. Iemand interesse? Er staat zo'n 2 meter boeken te wachten op een volgende eigenaar.
De schoonheid van een monumentale tuinmuur. Ooit gemetseld, gerestaureerd, bepleisterd. De muur staat uit het lood, dreigt om te vallen en dat willen we onze aardige buurvrouw niet aandoen. Op advies van Monumentenwacht gaat onze aannemer de muur afbreken en vervolgens weer opbouwen, met 'oude' nieuwe stenen. We hebben trouwens meer verbouwingsplannen..., maar dat later.
Wandelend vanaf het NS station richting Apeldoornse binnnenstad ontdekten we leegstaande nieuwbouw, vol met kunst. Een aardig initiatief van de projectontwikkelaar, zowel voor de kunstenaar als de bezoeker. We zijn de namen de kunstenaars even vergeten. De twee bezoekers op de foto kennen we natuurlijk wel. Trouwens, junior groeit senior inmiddels voorbij.
De Nivon afdeling Deventer/Zutphen organiseert 2x per maand een wandeltocht. We starten vanaf het NS station Deventer richting Achterhoek, Salland, Veluwe of IJsselvallei. Iedere eerste zaterdag van de maand is er een wandeling van plm. 13 km., iedere derde zaterdag van de maand wordt er een wandeling gelopen van ca. 20 km. Jaarlijks organiseert de afdeling 3-daagse wandelweekenden, soms ook korte wandelvakanties naar de Ardennen, Wales of wadlopen naar een waddeneiland. Zin om een keer mee te lopen? Meldt je aan via de site.
Men neme het microblog Twitter, een welwillend restaurant en een groep enthousiaste organisatoren. Zo is Twushi ontstaan: een evenement voor en door Deventer tweeps (mensen die twitteren). 'Je volgt iemand soms al een jaar via Twitter, zonder elkaar eens in levende lijve te hebben ontmoet. Door elkaar eens in het echt te zien, wordt de band versterkt', zo vertellen initiatiefnemers Jan-Willem Seip, Linda Bruinenberg en Margot Bosch. De eerste editie vond plaats in restaurant Moskou te Deventer.Architectuurcentrum Rondeel organiseert een tentoonstelling over gebouwversieringen: symmetrische, kunstzinnige en zich herhalende elementen die zich in of aan gebouwen bevinden. Wij gebruikten een ontwerp van het Antwerpse Studio Job voor het affiche en de uitnodigingskaart.
Het stationsplein in Deventer gaat op de schop. Een nieuw perron vraagt om een nieuwe toegang, het busstation heeft een facelift nodig. Architectuurcentrum Rondeel presenteert de plannen op 3 maart a.s. en wij verzorgden een ontwerp voor de uitnodiging.
Catch is een hotspot voor ondernemers en creatieve professionals in Deventer, georganiseerd door het Kunstenlab. Ons bureau presenteerde zich op 18 februari met een aantal projecten als maatschappelijk betrokken onderneming met als winstdoel: de maatschappij. Twintig beelden, 20x20 seconden. Binnenkort is de presentatie te zien op de website.
Frans Huyben is trainer/begeleider vanuit systemisch perspectief. Hij vroeg ons voor het ontwerp van een visitekaart.
De tentoonstelling Heimat toont het bijzondere werk van de Duitse kunstenaar Felix Droese (1950). Op de kunstacademie in Düsseldorf was Joseph Beuys één van zijn docenten. Droese is inmiddels een internationaal bekende kunstenaar die eerder exposeerde op Documenta. In het Apeldoornse museum CODA is een doorsnede van zijn oeuvre te zien, dat balanceert tussen kunst en politiek.
Te zien t/m 5 juni 2011.ZZP Stedendriehoek is een online ontmoetingsplaats voor ZZP-ers, particulieren en bedrijven. Een trefpunt voor vraag en aanbod. Zelfstandige professionals, die werken binnen de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen, presenteren zich hier. Aanleiding voor Deventer ZZP-ers om dit in De Stentor wereldkundig te maken. Wie even zoekt, ziet de beide vennoten van ons bureau op de trappen voor De Waag in Deventer.
Het landelijk Vertrouwensloket is de centrale plaats binnen de sector landbouwhuisdieren waar dierverwaarlozing kan worden gemeld en waar informatie verkrijgbaar is. Het loket adviseert bij vermoedens van dierverwaarlozing. Ons bureau verzorgde de huisstijl, het correspondentiedrukwerk en twee brochures.
Janneke Jansen is gediplomeerd schoonheidsspecialiste, visagiste en aromatherapeute. Haar schoonheidssalon Beauty Care zit tegenover ons bureau aan de Rijkmanstraat. Met gesloten beurs verzorgen wij haar jaarlijkse folder in ruil voor een be-man, couperose of vitamine behandeling. Ook heerlijk: een Hot-Stone massage!
Het thema van de Kinderboekenweek 2011 is 'Superhelden en dapper durven zijn'. Dat heeft de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek laten weten. Het kinder- boekenweekgeschenk wordt geschreven door Tjibbe Veldkamp. Nog even terug naar editie 2010: op 16 oktober, tijdens de afsluiting in het Havenkwartier maakte een groep van 30 kinderen tekeningen waarvan bijgaand affiche is gemaakt.
'Levenservaring' is de titel van een expositie van portretten gemaakt door de Deventer fotograaf Gerard Dubois. In 50 grote en indringende portretten toont hij de rijke levenservaring van mensen op leeftijd. Gerard Dubois is de uitdaging aangegaan om iedere individuele levenservaring vast te leggen in een uniek fotoportret. Te zien in de Deventer Bergkerk tot 27 februari 2011.
Bureau Beeldtaal filmmakers heeft in opdracht van de gemeente Deventer een promotiefilm gemaakt. 'Ervaar Deventer' laat met name de veelzijdigheid van stad en platteland zien.
Fotograaf David de Jong onderzoekt de grenzen waar spoor en stad elkaar ontmoeten. Hij legde dit niemandsland, waar andere regels heersen, in beelden vast. Architectuurcentrum Rondeel exposeert zijn foto's t/m 20 februari 2011. Donderdag 20 januari vertelt De Jong tijdens de opening over zijn observaties.


Vrijdagochtend 14 januari bereikte het wassende water van de IJssel de Deventer Wellekade. Nog voor de komst van het ramptoerisme legden we de situatie met onze iPhone vast.
Normaal gesproken legt hij de beelden vast. Alain Baars - huisfotograaf van metamorfose. Meer dan dat: we zijn al bevriend sinds 1984. Hij wilde het hoogwater ook wel eens zien. En toen hij pakte ons. En wij hem. Met -daar is ie weer- de iPhone. Fijn cameraatje!