Landtonen, Okkenbroek • huisstijl, wandelroutebord, vouwbladenMet de realisatie van vier wandelroutes rond Okkenbroek zorgt het project Landtonen ervoor dat meer bezoekers genieten van de unieke Sallandse landschappen en bossen. Door de inbreng van kunstenaars, dichters, schrijvers, filosofen, architecten, archeologen en fotografen zorgt Landtonen voor een meerwaarde. Acht kunstenaars maakten in opdracht van het Landtonen een poëtische impressie van een wandeling. Landtonen maakt deel uit van het project Kunst in Salland. Wij verzorgden voor Landtonen de huisstijl: logo, uitnodigingen, affiches en website.
Voor Landtonen hebben we de vier wandelroutes in kaart gebracht. Bij het Noaberhuus in Okkenbroek is een wandelroutebord geplaatst. Daar is ook het gedrukte exemplaar af te halen. In samenwerking met Crystallize design uit Den Haag hebben we een ontwerpvoorstel gedaan voor bewegwijzering van de wandelroutes.
Van de poëtische impressies zijn door ons acht vouwbladen vormgegeven die verpakt zijn in transparante fietskaartmappen met 4 verschillende kleuren. De eerste bijdrage is van fotografe Femke Teussink. Zij liet zich inspireren door verschillende sagen over 'Witte Wieven'. Ze komen voor op de Veluwe, in Salland, de Achterhoek en Twente. Witte Wieven worden vaak geassocieerd met heksen en spoken. Soms zijn ze goedaardig, soms kwaadaardig. Het verhaal luidt dat het gaat sneeuwen als de Witte Wieven hun beddengoed kloppen.Kunst in Salland, Deventer • huisstijl


Kunst in Salland (KiS) wil professionele kunstenaars een rol geven in het transformatieproces van het platteland. KiS zoekt in dit veranderingsproces de kansen op voor de ontwikkeling van een gebied met een eigen gezicht en een eigen verhaal: een toekomstig Salland met een uitgesproken regionale identiteit en een sterke merkbeleving. De partners van KiS zijn Stichting IJssellandschap, Kunst en Cultuur Overijssel, Stichting Recreatie Deventer Buiten, Sallands Bureau voor Toerisme, Kunstcircuit, Evenementenvereniging Okkenbroek, Architectuurcentrum Rondeel en Kunstenlab. In opdracht van laatstgenoemde ontwikkelden wij twee huisstijlversies voor KiS.Filmhuis de Keizer / Theater Bouwkunde, Deventer • projectplanHegius Film+Theater wordt een nieuw cultuurcomplex in Deventer, een samenwerking van filmhuis de Keizer en theater Bouwkunde. Wij gaven vorm aan een projectplan.DOC, Deventer • huisstijlHet Directeuren Overleg Cultuur (DOC) vertegenwoordigt het poppodium Burgerweeshuis, Theater Bouwkunde, Deventer Schouwburg, Kunstenlab, Architectuurcentrum Rondeel, de Openbare bibliotheek Deventer, Stadsarchief en Atheneumbibliotheek en Studium Generale. Het DOC komt regelmatig met aanbevelingen hoe cultuur in Deventer vorm en inhoud moet krijgen. Wij verzorgden een huisstijl met correspondentiepapier. We gebruikten kleurbalken en snij- en registratietekens, die normaal in de marge van een ontwerp staan, als metafoor voor het overleg.Broeikas, Deventer • uitnodigingUitnodiging voor de film Dagen zonder lief van de Belgische regisseur Felix van Groeningen, in filmhuis De Keizer. We gebruikten voor de uitnodiging een still uit de film, van de hoofdpersoon Zwarte Kelly. Een ontwerp voor Broeikas, platform voor Deventer creatieven.KCO, Zwolle • websiteIn opdracht van de Stichting Kunst en Cultuur Overijssel verzorgden wij het ontwerp van de website overijsseldicht.nlOpenbare bibliotheek/kinderboekenweek, Deventer • affiche

Ons bureau verzorgt jaarlijks het ontwerp van de Deventer Kinderboekenweek. In die 'tiendaagse week' zijn op diverse plaatsen in de stad vele creatieve en spannende activiteiten te beleven voor kinderen tot en met 11 jaar. Het thema van de kinderboekenweek was ditmaal 'poëzie in kinderboeken'. Voor het ontwerp van affiche, flyer, bedankkaartje en website gebruikten we een vel met poëziealbum-plaatjes als achtergrond. René Zonneveld verzorgt de teksten, Dennis Hunneman verzorgt de website.Architectuurcentrum Rondeel, Deventer • folder, affiche, uitnodigingRondeel is hét platform voor architectuur en stedenbouw van Deventer waar het debat over de ruimtelijke ordening wordt gevoerd. De doelstelling is het stimuleren van de belangstelling voor architectuur, tuin- en landschapsarchitectuur, stedenbouw en de inrichting van de openbare ruimte bij het brede publiek. Wij verzorgen voor Rondeel huisstijldrukwerk, affiches en uitnodigingen voor tentoonstelling, debat en filmvoorstellingen.
Affiche over de keuze voor een nieuw stadskantoor/bibliotheek in Deventer. Foto: Neutelings-Riedijk architects, Rotterdam.
De tentoonstellingsuitnodigingen voor het Rondeel worden gedrukt op voordrukken die zijn voorzien van een stans in het midden en foliedruk aan de onderzijde.Architectuurcentrum Rondeel, Deventer • presentatiepanelenOntwerp van 20 presentatiepanelen voor een tentoonstelling over het werk van tuinontwerper Piet Oudolf. Oudolf behoort tot de top van tuinontwerpers en heeft een flink aantal prestigieuze projecten in binnen- en buitenland op zijn naam staan.Centrum Beeldende Kunst/Kunstenlab, Deventer • uitnodigingenGedurende 12 jaar verzorgden wij voor het CBK/Kunstenlab uitnodigingen, affiches en brochures en nieuwsbrieven voor de tentoonstellingen in het Deventer Kunstenlab en de Kunstuitleen.Kunstenlab, Deventer • afficheAffiche-ontwerp voor de tentoonstelling Temptation van Branka Peroševic. Hiermee vierde Branka een kwart eeuw kunstenaarschap.Kunstenlab, Deventer • tentoonstellinglogo, affiche en brochuresAffiche-ontwerp voor Het Noorden, 12 kunstenaars uit Groningen in het Kunstenlab. Tentoonstelling uit de serie Knooppunt Deventer, editie Het Noorden. De foto van het treinstation maakten we tijdens een reis door Oost-Europa en komt in alle affiches terug.

Brochureontwerp voor vier tentoonstellingen in de serie Knooppunt Deventer, edities Het Noorden, Het Oosten, Het Zuiden en Het Westen. Onze foto's van het treinstation en de trein komen op de voorzijde steeds terug. De overige foto's zijn van de deelnemende kunstenaars.
Affiche-ontwerp voor Rotterdam - Ode aan de periferie, in het Kunstenlab. Tentoonstelling uit de serie Knooppunt Deventer, Het Westen. De foto van de Rotterdamse Punstraat is van Hieke Pars en Karin Keijzer.Kelderkunst, Deventer • affiche

Het festival Kelderkunst biedt met gratis toegankelijk exposities en optredens in het eerste weekend van augustus een podium aan opkomende kunstenaars, dichters, muzikanten en theatermakers. De letterlijke undergroundvorm van het evenement (het gebruik van karaktervolle gewelvenkelders, waaronder die onder ons bureau in het Deventer Bergkwartier) is gekozen om metaforisch aan te geven dat het gaat om kunstenaars die op het punt van doorbreken staan, vanuit de underground. Wij sponsoren wij het ontwerp van affiche. En vonden we het leuk om de Deventer horeca te voorzien van bierviltjes met op de achterzijde het volledige programma.Elegast poppodium, Deventer • affichesSwingcafé de Elegast aan de Deventer Brink heeft misschien wel het kleinste podium van Nederland. Met veel enthousiasme gaven we vorm aan de vele concerten die er in de loop der jaren zijn geweest. De Deventer band Blue Guitars brengt een geluid voort ergens tussen de Velvet Underground, Big Star en Chills in. Soms klinkt het luchtig, soms psychedelisch, maar altijd warm en melodieus. De foto is van Oor-fotograaf Niels van Iperen.

Ooit stond hij met The Prodigal Sons op PinkPop. Erwin Nijhoff is zanger en schrijver van prachtige songs met een diepe basis en lange naklank en beklimt het podium van De Elegast zeer regelmatig. De foto is van SOZ concerts in Zwolle.

Affiche voor Basement Grooves, een Every sunday evening funk & jazz in de Elegast met d.j. Bastiaan Mokkink. Ondertussen hadden we ook het Elegast-logo aangepakt.

Adrian Borland was onze grote held. De zanger van The Sound, een new wave band die in de jaren tachtig met U2 het vasteland opzocht. Beide bands vierden grote successen in Europa. Adrian Borland, rasmuzikant met een stem die pleisters plakte, raakte psychisch zwaar aan de grond en maakte uiteindelijk een einde aan zijn leven. Borland is dood (sprong nou net op mijn verjaardag voor een trein), maar zijn muziek is springlevend.CBK Het Kunstpaleis, Deventer • afficheAffiche voor expositie Corps 13. Op de expositie was een selectie van 13 Deventer grafisch ontwerpers te zien. Onze bijdrage had de titel Het ontwerpproces. We lieten zien hoe we tot het ontwerp komen, wat onze inspiratiebron was. Beeld, tekst, vorm, ordening... een schets. Op het affiche is afgebeeld: een bundel Hema-foldertjes, ooit gevonden aan een slootkant. Verloren door de bezorger. Of er bewust achtergelaten.Metamorfose, Deventer • affichePromotieaffiche voor Deventer boekenstad. Het affiche maakt deel uit van een serie van zeven affiches, gemaakt door grafisch ontwerpers uit Deventer in het kader van Deventer Ondernemende stad.COC afd. Deventer • jubileumlogoDe 25-ste Roze Zaterdag werd enige jaren terug in Deventer gehouden. Het COC vroeg ons voor het ontwerp van een jubileumlogo. Sympathieke initiatieven ondersteunen we graag!